DIENSTEN

TEAM COACHING

Samenwerken, elkaar begrijpen, benutten van talenten, elkaar aanspreken. Het lijkt zo simpel maar de praktijk is anders. Waarom werkt dat niet altijd goed? Als je hier inzicht in krijgt is het de eerste stap.

ELKAAR BEGRIJPEN

Samenwerken, elkaar begrijpen, het benutten van elkaars talenten, elkaar aanspreken, elkaar de ruimte geven. Het lijken simpele en logische elementen, maar in de praktijk blijkt dit vaak anders te werken en vaak niet altijd goed. Waarom niet? Door daar inzicht in te krijgen zet je de eerste stap.

Met behulp van Profile Dynamics heb ik reeds meerdere teams inzicht kunnen geven in hun drijfveren. Ieder teamlid ontvangt een individueel profiel. Alle individuele profielen samen maken het teamprofiel. Met behulp van de analyse zie je als team ook wat je in overvloed hebt en waar het aan schort. Hoe ga je hiermee om? Welke doelen heb je als team? Welke afspraken maak je met elkaar? Wat heeft het team nodig aan leidinggevende stijl?

Door naast het team te gaan staan en het team op een informele, vriendelijke maar wel directe manier inzicht te geven in wat er speelt kunnen stappen worden gezet.

PROFILE
DYNAMICS

De persoonlijke drijfverenanalyse en de team- en organisatieanalyse zijn krachtige instrumenten die snel een beeld geven van wat mensen ten diepste drijft. Wat motiveert hen? Wat geeft energie? En wat juist niet? Met de Profile Dynamics methode krijg je snel en haarscherp antwoord op deze vragen. Met behulp van een internetanalyse, ontstaat een individueel, uniek kleurenprofiel. Dit rapport maakt duidelijk wat iemand drijft. Het bepaalt hoe mensen hun werk doen en met wie ze wel of niet goed samenwerken. Het verklaart de leiderschapsstijl die zij hanteren en de manier waarop ze communiceren. Deze kleurenprofielen zijn het perfecte uitgangspunt voor ontwikkeling en groei, zowel van de individuele werknemer als de organisatie in zijn geheel.

De teamanalyse van Profile Dynamics® geeft inzicht in de rollen van mensen binnen het team. Je krijgt hiermee inzicht in de samenstelling en hoe de onderlinge dynamieken binnen het team een rol spelen. aansluiten bij de taken van het team binnen de organisatie (de omgeving). Je kunt hiermee werken aan een taakverdeling die bij het team past.

De Profile Dynamics instrumenten zijn het resultaat van wetenschappelijk onderzoek door de Amerikaanse hoogleraar en docent psychologie dr. Clare W. Graves.